Ikerláng találkozás lépcsőfokai

A lelkek fejlődésével és az egó visszaszorulásával az ikerlángok egyre tudatosabban élik meg az összetartozásukat, a végső összeolvadás felé haladva. Az Ikerlángod pontosan olyan, mint Te. Tükörképet mutat neked, ezért is nehéz elviselni, mert visszatükrözi az összes olyan tulajdonságodat, amit nem szeretsz. Addig nem is hozza össze az ikerlángokat a sors, amíg mindkét fél saját magában meg nem találta a harmóniát, az egyensúlyt. Hiszen hogyan várhatnád el valakitől, hogy elfogadjon, ha te sem tudod saját magadat elfogadni? És hogyan tudnád elfogadni azt az embert, aki ugyanolyan mint te, ha saját magadat nem szereted?

Az Ikerláng találkozásoknak és a lélekpár fejlődésének egymásra épülő szakaszai vannak, amelyek mindegyikén lépésről-lépésre keresztül kell jutni:

A lélekpár felismerése és ideiglenes spirituális kinyílás

Mind a két fél egymásra ismer lélekszinten és úgy érzik, mintha már találkoztak volna ezelőtt is. Szinkron események övezik az újratalálkozást. A szívcsakrák megnyílnak és mindkét lélek gyorsan egységbe olvad, energetikai szinten összeforr egymással. Mindkét fél a spirituális megértések felgyorsulását tapasztalja meg.

A felismerés és ideiglenes spirituális kinyílás célja, hogy a lélekpár mindkét tagjában felszínre hozza az alapvető életfeladatukat és segítse mindkét fél tudatosságának egy magasabb szintre való felébredését. Mindkét félben elültesse a vágyat a lelki fejlődésre és az élet mélyebb valóságainak megismerésére.

Próba

Ebben a szakaszban a kezdeti, de átmeneti spirituális felébredés elhalványul. Az anyagi világ súlya ismét erőteljesebbé válik és a korábban eltűnni látszó egó ismét előtérbe kerül.
Az egyik, vagy mindkét fél megpróbálja ezt a kapcsolatot belepasszírozni olyan általános szerelemi/párkapcsolati mintába, ami az egó által keltett vágyaknak és a múltbéli tapasztalatoknak leginkább megfelelő.K10 - Ikerláng találkozás lépcsőfokai 2 - Két gyufa félig elégve

Belső konfliktusok jönnek felszínre. Mindkét fél sokat foglalkozik azzal, hogy milyen, az addigi életszemléletüktől teljesen eltérő tapasztalatokat szereztek eddig a kapcsolatból. Elvárásokat támasztanak, hogy a másik félnek milyennek kellene lennie. A kapcsolatnak hogyan kellene működnie és szolgálnia a közös létüket.

Mindkét fél párhuzamosan azt érzi, hogy vagy nagyon inspirált állapotba kerül, vagy nagyon kibillen az egyensúlyából. Kétségek kúsznak be közéjük, és ez egyik vagy mindkét felet elbizonytalanítja, és elkezdi a másikat kritikusan és gyanúsan szemlélni.
A próba fázis célja, hogy felszínre hozza azokat a már lejárt párkapcsolati mintákról alkotott mentális koncepciókat, amelyeket újra kell értékelni és meg kell tisztítani.

Krízis

Ebben a szakaszban nyilvánvalóvá válik, hogy ha nem tudják elutasítani az egójuk párkapcsolatról alkotott mintáit, akkor azzal egymást és a továbbfejlődés lehetőségét utasítják el.

Az egó és a korábbi hitrendszerek uralmát megingató tapasztalatok miatt a lélekpár tagjai megijedhetnek és ellenállóvá válhatnak. A félelem átveheti a szeretet helyét, és mély érzelmi kitöréseket, dühöt, agressziót, fájdalmat, csalódottságot, szomorúságot eredményezhet. Ezzel a fázissal csak intenzív jelenben maradással lehet megbirkózni. Bármilyen nehéz is, de a felmerülő érzelmeket, érzéseket, megfigyelőként kell kezelni. Minden érzésnek, ami felmerül, át kell adnod magad és szabadon hagynod kell távozni magadból, amikor eljön az ideje.

A felmerülő félelmek, konfliktusok ellenére is ebben a fázisban is a felek találkozhatnak egy-egy rövidebb időre, hogy együtt lehessenek, hogy vallomást tegyenek egymásnak, hogy szeretkezzenek, vagy a vélt és valós bántásokért megbocsássanak egymásnak.
A krízis szakasz célja, hogy lehetőséget biztosítson a mentális és érzelmi test gyógyulására és az egymásra találásból felszínre kerülő tisztulási feladatok tudatosításában.

Eltávolodás

Az emberi egó mindennél erősebb félelme a megsemmisülés, amivel közvetlenül szembe kell néznie az Ikerlángi egyesülésben és az isteni egyesített tudatossággal való találkozásban.
A fájdalomtest aktívvá válik, a régi egó túlélési mechanizmusok beindulnak mentális és érzelmi szinteken is. Saját vágyainkkal és a másik féllel szemben megjelenhet a dac, ellenszegülés, ellenállás, manipuláció, harag, ítélkezés és büntetni akarás szándéka.
Az egyik vagy mindkét fél túlcsordul érzelmileg és mentálisan is az elviselhetetlen mértékű lélekszintű fájdalommal. Ez a fájdalom az egyik vagy mindkét felet arra viszi, hogy visszavonuljon fizikailag is a másiktól és a félelem leblokkolja a kommunikációt közöttük. Az érzelmi viharokból való kikerülés kilátástalansága végül lemondásra, egymás elhagyásra ösztönzi őket.

Az egyik vagy mindkét fél, ebben a fázisban eredménytelenül próbálja a kezdeti találkozásnál fellépő harmónia érzését visszaállítani.
Menekülési lehetőségként felmerül az egó harcokba való beleragadás, a korábban tapasztalat élmények megtagadása és a teljes elzárkózás. Ez az a fázis, ami a legtöbb Ikerlángnál tartós elakadást okoz és a további lépcsőfokok elérését megakadályozza.
Sok időre van szükség ahhoz, hogy az ikerlángi találkozás miatt gerjesztett egó harcok ismét elcsendesedjenek. Ezt a belső békét mindkét fél a belső utakat külön-külön megjárva, saját erőfeszítéssel hozhatja létre. A nem-szeretet alapú gondolatokat a felek egymástól távol is megérzik és ez tudat alatt távol tartja őket a fizikai szintű találkozástól.

Megadás, önátadás

A kapcsolat alakulását mindkét fél teljes szívéből rábízza a Teremtőre, tudva, hogy annak minden lépése és a végső egybeolvadás egyaránt isteni védelem alatt áll.
K11 - Ikerláng találkozás lépcsőfokai 3 - Jógi lótuszülésben csakrákkal háromszög alakzatbanTeljes mértékben elfogadásra kerül, hogy az történik, ami a minden résztvevő számára a legjobb. A fizikai síkon is megvalósuló harmónia megvalósulásához mindkét félnek el kell érni a teljes megtisztulás és felébredés állapotát. Ennek eléréséig mindkét félnek megvan a lehetősége, hogy saját terét és szabadságát válassza, hogy a saját útján fejlődve szolgálja a közös előrehaladást.

Ebben a fázisban az együttérzés energiája visszatér és fenntartja önmagát. Különvált életet élve is tudatosak egymásról, és a másikat szívükbe zárva járják útjukat, amíg teljesen megtapasztalják az életükben mindazt, amire szükségük van, hogy „felébredt” emberré váljanak.

Ez az időszak a feltétel nélküli szeretet művészetekbe, írásba, tanításba, zenébe, vagy más kreatív tevékenységbe való csatornázása. Ebben a szakaszban mindkét fél feloldja és elengedi az egóját. Megerősítik közvetlen kapcsolatukat a Teremtővel és minden tettükkel bizonyítják a bizalmat Istenben. Mélyen átérzik, hogy mindig minden a megfelelő időben és helyen történik.

Önmegvalósítás és spirituális ébredés

Az egó szétfoszlik és az Isteni energia folyamatosan átjárja a felek szavait, tetteit és a teljes spirituális ébredéshez vezet. Mindkét fél átadja magát maradéktalanul a feltétel nélküli szeretet energiájának.
Ez az Isteni Szeretet határtalan áramlásának szakasza, a felek érzelmi, mentális és spirituális testei elérkeznek a teljes megéréshez. Új kreativitás és gyógyító képességek élednek fel, amelyekkel már másokat szolgálhatnak, és minden teremtett lény felemelkedését segítik.

Facebook Twitter Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük