Egy művész szerelme

Psota Irén soha el nem feledett szerelme Molnár Jóska Mojó volt, akit Pest-szerte Joe Molnár belsőépítészként ismertek. A férfi ruhákat terezett Irénnek, etette a folyton éhes asszonyt, dalokat vásárolt neki, hogy legyen mit énekelnie a különös tehetségű dívának. A férfi gazdag volt, legalábbis a színészekhez képest szórta a pénzt. Aztán beütött a krach, letartóztatták és tisztázatlan körülmények között 15 év börtönre ítélték.

Tovább olvasom »

Férfi és női őselv a mítoszokban

A dualista világkép két elválaszthatatlanul összefonónó, egymással egyenrangú örök őselvre tagolja a mindenséget. Az európai kultúrkörben ezt a maszkulin szellemi és feminin anyagi létezés fejezi ki, az indiai világképben a purusa, mint teremtő erő és prakriti a természet világa, a … Tovább olvasom »

Történetünk Robival

Nincsenek véletlenek. Már egy éve munkanélküli voltam, ezért minden álláshirdetést komolyan vettem. Nem volt választásom, úgy döntöttem elmegyek egy ismert céghez, amiről korábban elég rossz híreket hallottam. Ha másra nem kapcsolatépítésre jó lesz. Ott ismertem meg Robit. Az első benyomás … Tovább olvasom »

Taj Mahal – “A legszebb szerelem emlékműve”

A Taj Mahal nem az uralkodó nagyságának állít emléket, hanem örök szerelmének, Mumtaz Mahalnak. A halhatatlan szerelem legendás története még 1607-ben kezdődött mikor Sáhdzsahán indiai trónörökös megismerkedett apja miniszterelnökének lányával, az akkor 14 esztendős Arjumand Banu Begammal. A gyönyörű és okos lány azonnal rabul ejtette az ifjú szívét. Jegyességük öt éven át tartott, majd az asztrológusok javaslatára 1612. május 10-én Sáhdzsahán feleségül vette szerelmét. A házasságkötés után az asszony nevét Mumtáz Mahalra változtatta, aminek jelentése: “a palota kiválasztottja”.

Tovább olvasom »

Ikerlángod bevonzása

Lássuk tehát, mit tehetünk életünk eddigi legboldogabb, és egyben kihívásokkal teli párkapcsolatáért.
Emlékezz a következőkre:

1) Mi, akik a Földön élünk, még messze vagyunk a tökéletestől. Amíg pedig vannak hibáink, Lelki Társunknak is lesznek… Ne tökéletes partnerre számíts, mert ezzel tudat alatt elijesztheted Ikerlángodat. Vágyj inkább a tökéletesen meghitt, bensőséges és szeretetteljes kapcsolatra.

Tovább olvasom »

Mindenkinek csak egy ikerlángja van

Ikerlángod egy nagyobb jóért jött a Világodba; azért, hogy ketten újat alkossatok. Hogy megtisztítsátok lelketeket, egyesüljetek a Földön is, és együtt újabb lelkeknek segítsetek a Felemelkedésben. Ez egy önzetlen munka, amit másokért végeztek. Ikerlángod nem azért jött, hogy beszűkítse a Világodat, és Ítélkezővé tegyen Téged, aki a rosszat elutasítja, és csak a jót engedi be az életébe.

Tovább olvasom »

A KULCS

Bizonyára nagyon várod már Őt.
Vannak azonban olyan feladatok, amelyeket érdemes Ikerlángod megérkezése előtt rendbe tenni. Ez pedig Önmagad szeretete és az Önmagaddal valószembenézés. Ő ugyanis nem arra hivatott, hogy a felhőtlen Mennyei Boldogságot elhozza Neked. Az Benned születik meg először, és csak aztán fogja világod is visszatükrözni Rád.

Tovább olvasom »

A lelked másik fele: Ikerláng egyszeregy

Amikor megismered, azt érzed: hazaértél. Amikor Vele vagy úgy érzed, hogy minden rendben, újra a helyeden vagy. Amikor az emberek rátok néznek azt mondják, ti összetartoztok. Együtt vagytok. Ő az Ikerlelked. Furcsa? Szokatlan? Megdöbbentő? Hihetetlen? Te magad sem hiszed el? Pedig itt lenne az ideje, hogy ha megtaláltad, akkor ne harcolj ellene.

Tovább olvasom »

Ikerlelkek egymásra találása

Csak az élhet teljes életet, aki megtalálja ikerlelkét. Az ikerlelkek léte rávilágít a szeretet valódi természetére és talán arra is magyarázatot ad, mi a lélek hivatása a földön. Emily Bronte ezt így fogalmazta meg: „Ő sokkal inkább én, mint jómagam. Bármiből is van a lelkünk, az övé és az enyém egy…”

Tovább olvasom »

Éljük a mindennapokat a szívünkben egymással

Én még nem írtam le a történetünket és most így csak dióhéjban szeretném ezt megtenni és inkább egy fontos felismerést szeretnék Veletek megosztani, hátha valakinek éppen ez jön jól. Egy éve találkoztunk egymással, teljesen hétköznapi ügy kapcsán. Az életünk ott és akkor a feje tetejére állt egy pillanat alatt. Minden megváltozott azzal a nappal bennünk.

Tovább olvasom »

Lélektársi kapcsolat 3 lépése

A tökéletes párkapcsolat minden ember elemi vágya és szüksége. Ha hisszük, ha nem, minden emberi törekvésünk hátterében az a késztetés áll, hogy megtaláljuk életünk „párját”, azt az embert, aki szeretettel és bölcsességgel aranyozza be mindennapjainkat, akivel és aki által megélhetjük saját teljességünket. A párkeresés kényszere és kiapadhatatlan hajtóereje mögött a teljesség ígérete lángol.

Tovább olvasom »

Ikerláng találkozás lépcsőfokai

Ikerlángja mindenkinek csak egy van, aki énünknek az a másik fele, akivel a teremtés kezdete óta az egyesülést keressük. A kettévált ikerlángok útján az egymásra találás pillanatai néha egészen rövid, villanásnyi élmények, míg az eltávolodás időszaka akár egész életeket is igénybe vehet. A lelkek fejlődésével és az egó visszaszorulásával az ikerlángok egyre tudatosabban élik meg az összetartozásukat, a végső összeolvadás felé haladva.

Tovább olvasom »