Egy művész szerelme

Psota Irén soha el nem feledett szerelme Molnár Jóska Mojó volt, akit Pest-szerte Joe Molnár belsőépítészként ismertek. A férfi ruhákat terezett Irénnek, etette a folyton éhes asszonyt, dalokat vásárolt neki, hogy legyen mit énekelnie a különös tehetségű dívának. A férfi gazdag volt, legalábbis a színészekhez képest szórta a pénzt. Aztán beütött a krach, letartóztatták és tisztázatlan körülmények között 15 év börtönre ítélték.

Tovább olvasom »

Történetünk Robival

Nincsenek véletlenek. Már egy éve munkanélküli voltam, ezért minden álláshirdetést komolyan vettem. Nem volt választásom, úgy döntöttem elmegyek egy ismert céghez, amiről korábban elég rossz híreket hallottam. Ha másra nem kapcsolatépítésre jó lesz. Ott ismertem meg Robit. Az első benyomás … Tovább olvasom »

Taj Mahal – “A legszebb szerelem emlékműve”

A Taj Mahal nem az uralkodó nagyságának állít emléket, hanem örök szerelmének, Mumtaz Mahalnak. A halhatatlan szerelem legendás története még 1607-ben kezdődött mikor Sáhdzsahán indiai trónörökös megismerkedett apja miniszterelnökének lányával, az akkor 14 esztendős Arjumand Banu Begammal. A gyönyörű és okos lány azonnal rabul ejtette az ifjú szívét. Jegyességük öt éven át tartott, majd az asztrológusok javaslatára 1612. május 10-én Sáhdzsahán feleségül vette szerelmét. A házasságkötés után az asszony nevét Mumtáz Mahalra változtatta, aminek jelentése: “a palota kiválasztottja”.

Tovább olvasom »

Éljük a mindennapokat a szívünkben egymással

Én még nem írtam le a történetünket és most így csak dióhéjban szeretném ezt megtenni és inkább egy fontos felismerést szeretnék Veletek megosztani, hátha valakinek éppen ez jön jól. Egy éve találkoztunk egymással, teljesen hétköznapi ügy kapcsán. Az életünk ott és akkor a feje tetejére állt egy pillanat alatt. Minden megváltozott azzal a nappal bennünk.

Tovább olvasom »